info@gpi-elektrotechniek.nl Azalealaan 3 - 6851 TC Huissen 026 44 23 257

Duurzaamheid is een hedendaags begrip voor zowel particulieren als bedrijven. Het sparen van het milieu enerzijds en het drukken van de kosten anderzijds.

Basisoplossingen
Het plaatsen van led verlichting en/of zonnepanelen behoort tot een basisoplossingen waneer het aankomt op duurzaamheid en energiebesparing.

– Led verlichting
Led verlichting behoort tot een basisoplossing binnen duurzaamheid, want het geeft dezelfde lichsterkte als traditionele verlichting maar verbruikt minder energie.  Naast het lagere verbruik beschikt led verlichting over een breder assortiment dan traditionele verlichting. Er zijn diverse kleurtinten te verkrijgen zodat elke ruimte voorzien wordt van de juiste tint, hoeveelheid en lichtsterkte.

– Zonnepanelen
Het plaatsen van zonnepanelen is een investering, maar wel een met een terugverdientijd. Lees hier meer over de terugverdientijd in uw situatie. De directe bijdrage van zonnepanelen zijn het opwekken van groene energie, wat zorgt voor een beter milieu en het besparen op de maandelijkse energiekosten. Wanneer men kiest voor zonnepanelen levert het energie terug aan het elektriciteitsnet wanneer er energie wordt opgewekt, die niet wordt verbruikt.

Energie opslag
In samenwerking met een derde partij ontwikkelen wij toepassingen die zich nog in testfasen bevinden. Het opslaan van energie in accu’s is er daar een van. Het niet verbruikte deel van de opgewekte stroom, wordt opgeslagen in accu’s. Dit is het grote verschil tussen de directe teruglevering aan het elektriciteitsnet van de basisoplossing. Op het moment dat de accu’s vol zijn en er nog steeds energie opgewekt wordt, wordt er pas teruggeleverd aan het net. Zodra er meer energie wordt gevraagd dan wordt opgewekt, zullen de accu’s bijspringen. Dit zorgt voor een verbruik van de eigen opgewekte energie in plaats van het afnemen bij de energieleverancier.