info@gpi-elektrotechniek.nl Azalealaan 3 - 6851 TC Huissen 026 44 23 257

Inspecteren van elektrische installaties
Een elektrische installatie dient te worden gecontroleerd om de werking en de kwaliteit te behouden. Wij toetsen een elektrische installatie volgens de NEN3140 richtlijnen. Hierbij wordt de focus gelegd op de fysieke status van de bekabeling en componenten. De apparatuur wordt doorgemeten om naast het fysieke aspect, ook het binnenwerk te controleren. Indien nodig worden in overleg defecte onderdelen vervangen.

Gereedschapskeuring
Volgens de NEN3140 dienen ieder jaar de arbeidsmiddelen van een bedrijf gekeurd te zijn. Met deze keuring is de veiligheid van de arbeidsmiddelen bepaald. Een werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en welzijn van zijn werknemers. De NEN normen sluiten aan op de Europese eis dat arbeidsmiddelen een maal per jaar geïnspecteerd moeten worden.

Wij zijn een gecertificeerde keurmeester met de juiste kennis en apparatuur om keuringen naar behoren uit te voeren. Na het keuren van arbeidsmiddelen wordt er een NEN keuringssticker op aangebracht. Op deze sticker is af te lezen wanneer het arbeidsmiddel herkeurd dient te worden. Aan het eind van de keuring ontvangt onze opdrachtgever een NEN keuringscertificaat waarmee hij kan aantonen dat zijn gereedschap gecontroleerd en gecertificeerd is als ‘veilig’ gereedschap. Een prettig idee voor onze opdrachtgever en diens personeel. Bovendien voorkomt het ook eventuele problemen tijdens Arbo inspecties.